Værd at vide …

I denne sektion har vi samlet nogle af de spørgsmål vi oftest blive stillet.

Er der noget, du er i tvivl om, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Vi tager vores arbejde meget seriøst, og det vil vi også gerne have at vores klienter gør.

Heling?

At få en tatovering svarer til at få en let hudafskrabning. Tatovøren prikker noget farvepigment ind i overfladen af din hud. Det, der kommer for langt ind optager kroppen, det yderste afstøder huden og det er derfor tatoveringen ændrer udseende en del de første måneder. En tatovering er først “rigtigt” færdig efter 2-3 måneder, hvor den har lagt sig i huden. Det tager nogen gange adskillige måneder, hvor du stadig kan mærke linjerne og enkelte oplever det også senere, hvis de fx. sveder eller er ude for andre påvirkninger. Det er helt som det skal være og kan betragtes på linje med at få gåsehud.

Må min tatovering få sol?

Det korte svar er nej. Det lidt længere svar er, at det må du selv om. De første par uger er det en god idé at holde den mest muligt væk fra direkte sol. Derefter kan du smøre solcreme på og den er klar til sommer. MEN, som med alt andet farvepigment bliver også tatoveringsfarver bleget af sollys. Så hvis du ønsker din tatovering så klar og tydelig som muligt, i så mange år som muligt, anbefales det er holde den ude af sollys og bruge solcreme med høj faktor.

Kan man få allergi?

Ja, alle mennesker kan udvikle allergi og om det er parfume, æbler eller pollen er ikke til at vide. Når det er sagt, så har vi efter mere end ti år i Lowkey Tattoo aldrig haft en allergisk reaktion, som krævede længerevarende behandling eller fjernelse af tatoveringen. Ganske få har smurt deres tatovering med hydrocortison-salve kortvarigt (det samme man bruger mod eksem), da de har haft en eller anden form for mild reaktion. Om kroppen lige har skullet vende sig til farven, om det har været tuschen vi nogen gange tegner med inden, eller hudtapen til indpakning af den færdige tatovering, er ikke til at sige?

Når man hører om så mange episoder i medierne, skyldes det stort set altid at tatoveringen ikke er lavet rigtigt og håndværket ikke er i orden. Hvis man ikke ved, hvad man laver, tatoverer for dybt og provokerer huden for meget, skal den nok reagere på et tidspunkt.

Kan I dække min gamle tatovering?

Måske. Vi dækker utroligt mange gamle og/eller dårlige tatoveringer. Men vi må desværre også sige nej nogle gange. Hvis vi ikke kan lave et færdigt resultat som lever op til vores normale niveau, siger vi nej tak til opgaven. En mulighed i den situation kan være at få den gamle tatovering bleget med laser – det giver os nogle flere muligheder.

En udbredt misforståelse når der laves cover-ups, er, at den gamle tatovering skal dækkes helt. Kunsten er at snyde øjet og trække opmærsomheden hen på andre dele af motivet, så man ikke ender op med ny, større og al for mørk tatovering. Der er mange måder at gøre det på, og det kræver som regel en god snak med tatovøren. Men man skal altid være forberedt på at det sætter mange begrænsninger ift. motiv, farvevalg og størrelse at få en cover-up.

Hvordan med graviditet og amning?

Gravide skal ikke lade sig tatovere – ikke at det er farligt, men den gravide bør ikke udsættes for stress og kroppen frigiver adrenalin og endorfiner, når man bliver tatoveret.

Amning er i flg. flere jordemødre vi har snakket med, ikke noget problem – der kan ikke transporteres noget farligt ud i modermælken. Men gør hvad der føles rigtigt for dig.

Hvordan forbereder jeg mig?

Få noget søvn, et godt morgenmåltid og lad være med at have tømmermænd. Kroppen bruger forbavsende meget energi på at blive tatoveret. Så uanset om du plejer at kunne gå en hel dag uden at få noget at spise, så kan du IKKE blive tatoveret i flere timer, uden noget fornuftigt føde til at holde blodsukkeret oppe. Hård træning dagen før er heller ikke altid en god idé – gem kræfterne.

Hvorfor tager det så lang tid?

Det gør det, fordi du gerne vil have at vi gør os umage. Huden er et krævende lærred, som er meget forskelligt fra menneske til menneske og meget forskelligt rundt omkring på kroppen. Forskellen på en god og en fantastisk tatovering er blandt andet den ekstra tid, vi lægger i vores arbejde. Husk, der er stor forskel på en flot tatovering i TV eller på Instagram og en fantastisk tatovering i virkeligheden.

Hvorfor spiser I så meget kage?

Det gør vi heller ikke – det skal dog siges, at wienerbrød, jordbærtærter og hjemmebag aldrig har gjort os sure.